Warmte

Thermografie

Float 360 kan uw organisatie voorzien van thermische beeldvorming van hoge kwaliteit, die kan helpen om de efficiëntie te analyseren, schade te beoordelen en warmtebronnen in uw project op te sporen. Deze technologie kan een enorme verbetering betekenen voor uw bedrijf, omdat het snel problemen kan identificeren zoals beschadigingen of warmteverlies in uw zonnepanelen, gebouwen en constructies vanuit de lucht. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld omdat uw inspecteurs probleemgebieden kunnen vinden die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Door Float 360 in te schakelen, kunt u dus profiteren van een efficiëntere en effectievere manier van inspecteren en analyseren.

Enkele van de identificatie- en trackingtoepassingen zijn onder meer:

  • Warmteverlies gebouw

  • Inspectie zonnepanelen

  • Search and Rescue (SAR)

  • Brand- en hotspotlocatie

  • Weidevogel/wild beheer


Op zoek naar Kwartels

in Moergestelsbroek

Weidevogels zoeken en wat later in het seizoen ook specifiek controleren op aanwezige kwartel pullen (kuikens) in opdracht van Natuurmonumenten.

“Nu het broedseizoen voorbij is, worden de graslanden van het Moergestels Broek gemaaid. In dit grootste weidevogelgebied van Brabant verpacht Natuurmonumenten haar graslanden aan boeren uit de omgeving, maar wel onder voorwaarde dat zij een aangepast maaibeheer volgen om de nog aanwezige dieren te beschermen. Als extra voorzorgsmaatregel, speciaal voor de vele kwartels in het gebied, heeft Natuurmonumenten de graslanden van tevoren met een drone met warmtecamera laten inspecteren.”


Inspectie zonnepanelen

Een inspectie als contra-expertise uitgevoerd op zonnepanelen na zware hagelbui.

Hoewel er op het oog vrijwel geen schade te bespeuren was op de zonnepanelen, liet de thermische camera een heel ander beeld zien. FLOAT 360 heeft hierbij een rapport opgemaakt van haar bevindingen.

Thermische inspectie van zonnepanelen met drones is een geavanceerde methode om de prestaties en conditie van zonnepanelen te controleren. Dit proces maakt gebruik van drones uitgerust met warmtebeeldcamera's om infraroodbeelden van zonnepanelen te maken. Deze infraroodbeelden laten zien waar zich eventuele problemen bevinden in de vorm van temperatuurverschillen op het oppervlak van de panelen.

Door deze technologie toe te passen, kunnen eventuele defecten in de zonnepanelen zoals defecte cellen, losse connectoren of beschadigingen snel worden geïdentificeerd. Dit maakt het mogelijk om preventief onderhoud uit te voeren en defecten op te lossen voordat ze tot grotere problemen leiden. Dit kan op zijn beurt de efficiëntie van de zonnepanelen verhogen en de levensduur ervan verlengen.

Bovendien is het gebruik van drones voor thermische inspectie van zonnepanelen een veilige en kosteneffectieve methode, omdat het minder tijd en mankracht vereist dan traditionele inspectiemethoden. Daarnaast kunnen drones eenvoudig de moeilijk bereikbare delen van zonnepanelen bereiken, wat het inspectieproces nog verder vergemakkelijkt.


Vermiste hond Hollie

teruggevonden in maisveld

Een al vier dagen vermiste Beagle, terug gevonden met onze drone en thermische camera. Hond Hollie van Leonie Assink en Peter Hassink was met riem en al ontsnapt en daarbij waarschijnlijk een wildspoor achterna gegaan.

In de avond na een tiental hectares mais te hebben gescand vonden we haar net naar zonsondergang, diep in de mais met riem verstrengeld in mais-stengels... Daarna volgde de hereniging van de dolblije Hollie met haar baasjes.


Zoektocht naar
 Wilde Zwijnen

Drones gaan helpen met zwijnen tellen in Twente

Zwijnen tellen klinkt makkelijker dan het is. De provincie Overijssel zegt nauwelijks een beeld te hebben van de wilde dieren, omdat zij vooral ’s nachts actief zijn en zich overdag goed verstoppen. Een goed zicht op zwijnenpopulatie is voor natuurbeheerders belangrijk. De dieren kunnen schade veroorzaken aan landbouw en worden ook vaak aangereden. En ook de Afrikaanse varkenspest speelt een rol. „Om verspreiding van deze ziekte te voorkomen wil het Rijk dat de aantallen wilde zwijnen zo laag mogelijk blijven”, laat de provincie via een woordvoerder weten.

 De enige cijfers die in Overijssel wel bekend zijn, is het aantal zwijnen dat jaarlijks om het leven komt door afschot of aanrijdingen. In 2019 waren dat er honderd.

Engbertsdijkvenen is vanwege de ligging en omvang een aantrekkelijk gebied voor wilde zwijnen om naartoe te trekken.” Door schademeldingen weet de provincie Overijssel dat in dit gebied een zwijnenpopulatie aanwezig is.


Vorige
Vorige

Inspecties

Volgende
Volgende

Fotogrammetrie