Zien

Als professioneel fotograaf kreeg Wouter Borre bekendheid toen hij werkte voor de Twentsche Courant Tubantia (1999 tot 2014). Natuur- en sportfotografie (waaronder het spectaculair in beeld brengen van Tour de France) gaven hem bekendheid in binnen en buitenland. Hij werd regelmatig gevraag door de Geassocieerde Pers Dienst (GPD) in Den Haag en bracht zo ook de Marathon van New York in beeld. Wouter Borre (1972) maakte op 15-jarige leeftijd zijn eerste fotoreportage. Met een eenvoudige analoge fotocamera bracht hij vakkundig in beeld hoe familie Specht de oude eik op het erf van zijn ouders kraakt. Na het afronden van de fotovakschool in Apeldoorn, maakt Wouter van z’n hobby zijn beroep.

Ontwikkelingen in fototechniek
Wouter Borre ontwikkelt zich voortdurend op het gebied van (lucht)fotografie en nieuwe media. Op basis van expertise en het delen van kennis bedenkt hij steeds weer nieuwe toepassingsmogelijkheden binnen zijn vakgebied. Tijdens de opleiding tot dronepiloot ontmoetten Bob Rietveld en Wouter Borre elkaar. Ook Wouter investeerde in 2012 in z’n eerste drone, maar dan voor fotografie vanuit de lucht. Tijdens complexe dronevluchten moet altijd met twee personen gevlogen worden, en zo ontstond vanaf dat moment een mooie samenwerking tussen Rietveld en Borre in
Float 360.

Cursus drone fotografie
Wouter Borre deelt zijn knowhow graag. Voorheen gaf hij cursussen in (nieuwe) fototechnieken bij trainingsinstituut Emday in Nijmegen en bij DPG Media. Tegenwoordig geeft hij cursussen (drone) fotografie en fotogrammetrie via DroneEducation. Wil je een stappen maken in luchtfotografie (drone) en gebruik van thermische en hyperspectrale sensoren met drones, ga dan eens in gesprek met Wouter Borre. Hij geeft ook cursussen aan zogenaamde first responders (drone teams van de brandweer).